Summerheat Vol.1

16.07.2021 – Luca Gargano – Summerheat Vol. 1

1 Feelings 3’30
Music & Lyrics by Luca Gargano

2 Street Café 3’07
Music & Lyrics by John Groves

3 Missing You Is Killing Me 4’25
Music & Lyrics by Marko Sillanpää

4 I Can’t Stop The Rain 3’15
Music & Lyrics by Peter Criss & Sean Delaney

(Scroll down for English text)

Hellepäivien akustista tunnelmointia

Luca Gargano julkaisee 16. heinäkuuta 2021 ensimmäisen englanninkielisen soolobiisinsä 7 vuoden tauon jälkeen. Kesäisellä EP:llä on myös kolme laulaja-lauluntekijän omaa suosikkibiisiä cover-versioina. 

MILTÄ MUSIIKKI KUULOSTAA KUN ON KUUMA?

”Mietin eräänä helteisenä kesäpäivänä miltä musiikki kuulostaa kun on niin kuuma ettei jaksa mitään liian energistä tai kovaäänistä. Kuvittelin hetkessä toistakymmentä lempparibiisiäni tällaisiksi kesäversioiksi, joissa näppäillään kitaraa paahtavan auringon alla ja ilman väreilynkin voi kuulla.”

Äänitysteknisesti kuumuutta lisättiin kotimaisen Scopelabsin Periscope-erikoismikrofoneilla. ”Ihastuin näihin  heti kun näin niitä ensimmäisen kerran! Steampunk-henkisen putken sisällä on mikrofonin lisäksi tehokas kompressori, joka taltioi etäisemmätkin äänet kuin ne tulisivat korvanjuuresta. Olen äänittänyt Periscopeilla eri soittimia, laulua sekä sadetta ja ukkosta, ja niiden tallentama ääni on todella omaperäistä. Taikavekottimia!”

Uusi oma biisi sekä suosikkeja vuosikymmenten takaa

“Feelings on näppäily, joka syntyi kuin varkain kun suunnittelin miten sovittaisin coverbiisejä. Tajusin pian, että tästähän tuli nätti kokonaisuus, joka ei kuitenkaan sovi työn alla olevalle uudelle albumilleni. Työstin tekstin floridalaisen ystäväni Michaelin kanssa ja päätin aloittaa EP:n tällä omalla biisilläni. Äänitin kitaraosuudet nuoruuden bändikaverini Petteri Kinnusen kanssa, joka myös piirsi levylle upean kansikuvan.

Poimin tekemältäni cover-listalta kolme biisiä ja päätin nimetä EP:n Vol.1:ksi, koska haluan tehdä myöhemmin lisää tällaisia versioita. Street Café on norjalaisen Ronnie Sunin (oik. Rune Sundby) vuonna 1981 levyttämä ylistyslaulu kesäkahviloille. Tutustuin Runeen joitain vuosia sitten, ja biisi jäi lähtemättömästi mieleen, kun hän esitteli vanhaa tuotantoaan. Biisin on kirjoittanut säveltäjä-tuottaja ja mainosmusiikkikonsultti John Groves.”

Porvoolaislähtöinen artisti versioi myös lapsuuden kotikaupunkinsa säveliä. ”Marco And The Missing Parts oli hieno paikallinen rokkibändi, jonka vuoden 1988 Station-albumia kuunneltiin silloin paljon. Missing You Is Killing Me kuuluu vahvasti omaan nuoruuteeni ja soi edelleen usein päässä. Se tuntui tosi sopivalta myös tähän kokonaisuuteen.”

Kuten niin monella muullakin, musiikkitouhuihin innosti pienenä Kiss. ”Hanoi Rocks ja Kiss olivat syy opetella soittamaan kitaraa, tekemään omia biisejä ja perustamaan bändi. Tämä Kiss-rumpali Peter Crissin vuoden 1978 soololevyn biisi assosioituu itsellä kesään siksi, koska muistan aina kuinka kuuntelin tätä 12-vuotiaana Calabrian paahteisen auringon alla.”

Musiikkia ilmestyy sitä mukaa kun sitä valmistuu

Feelings on ensimmäinen englanninkielinen Luca Gargano -biisi moneen vuoteen. Tulevan levyn valmistumista ovat siirtäneet suomenkieliset Koskelainen-albumit, yhteistyöt panamalaisen Astrid Nicolen kanssa sekä erilaiset työt musiikin, median ja tapahtumien saralla. 

”Opiskelen aktiivisesti musiikin äänittämistä ja tuottamista, ja jokainen julkaisuni on aina uusi opinnäytetyö. Tuntuu ettei sillä saralla ole koskaan valmis. Olen siitä onnekas, että saan oman musiikkini ohella olla myös päivätöissä musiikkialalla: karaokepalvelu Singan sisältövastaavana olen jatkuvasti tekemisissä tuhansien biisien kanssa ja toki nappaan kaikesta kuulemastani ideoita myös omiin tuotantoihini. Uusi englanninkielinen albumi on nyt kirjoitettu pariin otteeseen kokonaan uusiksi, ja se valmistuu yhä tasaisen rauhallisesti. Onneksi minun ei tarvitse asettaa itselleni deadlineja: levy ilmestyy sitten kun se on valmis.”

KUUNTELE SUMMERHEAT VOL.1 STRIIMAUSPALVELUISTA PE 16.7. LÄHTIEN!

It’s been a while! 

It’s finally time for a brand new Luca Gargano solo release! Summerheat Vol. 1 will be out on 16th of July on all streaming platforms. The rocking singer-songwriter has turned into a producer-artist, and as a prequel to the forthcoming album there is a brand new song together with three carefully chosen covers. 

Yes that’s true, Feelings is my first original Luca Gargano solo track for seven years. I have been writing and re-writing songs, studying music production and also releasing albums in Finnish with my Koskelainen project plus collaborations with Astrid Nicole. 

A Summer EP with one original and three cover songs

Feelings is my attempt to write a simple melodic tune of a big feeling. I wrote the melody some months ago and my friend Michael Yelvington helped me finish the lyrics.

Feelings comes together with three cover songs on this EP called Summerheat Vol.1. On a sunny summer day I found myself wondering how music sounds when it’s hot. I started listing tracks that I would like to hear or perform in this easy steamy manner and I ended up with over 20 songs that mean a lot to me. I picked three songs for this release.

Street Café is a song from 1981, originally performed by Ronnie Sun. I got to know Ronnie, who is really called Rune Sundby, through projects some years ago. He showed me this early recording which immediately became one of my summer favourites. 

Missing You Is Killing Me is from the year 1988 by a band called Marco & The Missing Parts. They came from my home town Porvoo and this song always brings me back to the summers when I was 15 and 16. 

I Can’t Stop The Rain is from the Peter Criss solo album from 1978. Like so many other musicians, I too was very influenced by Kiss and everything they did from classic rock and 80’s glam metal to disco rock and piano ballads. When I was younger I wanted to be a drummer and the catman Peter Criss was of course my favourite character. Many years later I still love every Kiss record and this track from the Peter Criss album brings me back to hot summer days in Italy when I was 12 years old and would listen to cassettes on the beach.

Produced in my home studio with some special equipment

To bring more heat in the recordings I used some very special equipment: the Periscope by Scopelabs is a wonderful microphone with a compressor inside a steampunk tube. It really captures sounds in an original way, and apart from guitars I even used it to record a summer rain and thunder. 

I hope you like my renditions of these songs that mean a lot to me. Next I will concentrate on new original tracks, and yes, there will also be a Summerheat Vol.2 sometimes in the future.

Have a nice Summer of 2021!

Luca2021 Neliö Veera Rusanen