Lähes puoli vuotta statuksia, joita en laittanut Facebookiin

En tiedä huomasiko monikaan Facebook-kavereistani, mutta olin viitisen kuukautta päivittämättä juuri lainkaan henkilökohtaisia statuksia. Itse asiassa maaliskuun ja elokuun välillä päivitin ainoastaan jotakin työhön liittyvää tai kenties jaoin jonkun kuvan tai linkin. Miksikö? Kyse oli ehkä pienestä kokeesta. Kun tottuu somettamaan, alkaa automaattisesti suoltaa somemuotoista tekstiä. Tehokas twiittaajaa muotoilee kaikki ajatuksensa yhden tweetin mittaisiksi hashtageinen ja miukumaukuineen. Silloin kun olin hetken ahkera ja innokas blogaaja, moni ajatus jäsentyi nopeasti blogitekstiksi jo päässä. Facebookin myötä tämä tapa hiipui nopeasti. Itse asiassa tätä blogia lukeva voi helposti päätellä milloin liityin Facebookiin: niin radikaali on ero blogausten laadussa ja pituudessa heti someutumisen jälkeen.
Ehkä kaipasin taas blogiin. Ehkä kaipasin vain pois Facebookista. En tiedä. Ehkä tulin siihen tulokseen, ettei minulla ole mitään niin kiinnostavaa kerrottavaa, että haluaisin täyttää sillä ystävieni feediä. Mutta aina välillä kuitenkin syntyi selkeitä fb-statuksia, jotka oli pakko kirjoittaa johonkin. Kirjoitin ne siis muistivihkoon. 
Jos haluat näin a posteriori tietää mitä minulle kuului keväällä ja kesällä, niin ole hyvä, tässä julkaisematta jääneet statukset: 
19.3.2015 klo 16.46

Aamusta neljään miksaamista, sit aurinko, meren tuoksu ja lasten kanssa puistossa = onnellisuus.

20.3.2015 10.05

Olen kirjoittanut viime päivinä monta kommenttia, jotka kuitenkin jätin julkaisematta. Tiedättekö miksi? Koska maailma on täynnä turhia mielipiteitä ja kommentteja. Aloitetaan kommentoinnin vastainen kampanja! #ketäkiinnostaamitämieltäminäsiitäolen #mietiennenkuinkommentoit #äläkommentoitätäkään 
20.3.2015 14.45
Jos meinaat palaverissa huutaa itsellesi tuntemattomalle ihmiselle, vittuilla ylimielisesti ja kyseenalaistaa tämän ammattitaidon, niin varaudu siihen, että sieltä tulee täyslaidallinen takaisin. #seonvoivoi #väärästrategia #menihlijaiseksi
21.3.2015
Herranjestas tää Abba on hyvä bändi. Tai oon mä sen siis aina TIENNYT mut nyt mä vasta TAJUSIN sen. Niissä on vissi ero – eka on opittu, toka itse havaittu ja ymmärretty asia. Tässä yöllä samalla kun asentelen käyttistä. #cleaninstall #nightmusic #lifeisgood
23.3.2015
Populaarimusiikin kritiikissä on kaksi ongelmaa: 1) kritiikin tulisi olla taiteen arvioimista ammattilaisen työkaluin, mutta kun moni populaarimusiikin tekijä, julkaisija ja kriitikkokin pitää musiikkia enemmän kaupallisena tuotteena kuin taiteena, ei koko kritiikissä ole mieltä. 2) moni populaarikulttuurin toimija ei edes tiedä mitä kritiikki on, vaan kuvittelee sanan merkitsevän (nykyisen mediakäytön mukaisesti) negatiivista arviota, suunnilleen haukkumista. 
Jos populaarimusiikin kentällä arvostettaisiin itse musiikkia taiteena edes puoliksi niin paljon kuin teatteripiireissä, voisi keskustelukin olla paljon kiinnostavampaa. 
Linkki: http://huminaa.blogspot.fi/2015/03/vastine-kritiikin-uutiset-12015.html
24.3.2015
Oispa Italiassa. Just nyt haluaisin asua siellä. Onneksi on edes nettiradio!
#radiodeejay
29.3.2015
Nettidieetti: some vain työkuvioissa, uutisetkin pois vapaa-ajasta. Mä tarviin päätäni muuhun.
3.4.2015 Musiikkinostalgia on iso henkilökohtainen kokemus. Musiikki on henkilökohtainen kokemus, jossa yksilötasolla Matti Nykänen ja Mozart voi olla samanarvoisia. Sellaisella on arvoa, mistä joku pitää. 
7.4.2015 Jotenki mun elämässäni on just nyt parhaat tyypit, parhaat jutut, parhaat fiilikset ja HITOSTI HOMMAA!
19.4.2015 voglioringraziaremiamoglieetuttichemihannofattofesteggiarequestaseraedoravogliosuonarviunpodigiannimorandioqulachaltrobeldisocodeglanni60o70oqualcosadelgenerepercheamoquellamusicaitalianaevogliofesteggiareeeeeeeeee
24.4.2015 Ei nyt vaan sovi toi alkoholi meikäläiselle yhtään. Näillä yöunilla ja duunimäärillä pienikin humala on yhtäkkiä supermegaturbokultajuhlakänäytys eikä nykyään morkkiskaan haihdu moneen päivään. Kalja on jo feidattu 2kk sitten, nyt saa jäädä muutkin bilejuomat. Skumppa käy skoolaamiseen ja viini ruuan kanssa, mut kännääminen on nyt hetkeksi nähty. Nimim. ei vanha jaksa enää
22.5. klo 0.30
Ai että mä diggaan olemista just nyt!
23.5. klo 19.25
Mä en keksi sanoja kuvailemaan sitä miten turha ja raivostuttava asia on biljardipöytä baarissa. 
24.5. Nää biisittömät katusoittajat. Kuka niitä uhkaa ja millä? Kuka ne pakottaa soittamaan? Miten ne sais lopettamaan tai opettelemaan pari biisiä?
24.5. klo 20.05
Oon ollut älyttömän kiukkuinen koko päivän. Syy: työperäinen stressi. Ratkaisu: lopetan stressaamisen. Hyvä fiilis voittaa.
26.5.2015 klo 19.18
Se, joka toi meidän pojalle synttärilahjaksi kauko-ohjattavan auton, ei tiedä miten iloiseksi teki mut!
5.6.2015 klo 17.25
Lapset syö jäätelöä. Aurinko paistaa. Mikään ei vois olla paremmin. Muista tää fiilis!
9.6.2015 klo 15.45
Miks jengi puhuu dokaamisesta koko ajan? Siis suomalaiset. Siis lähes kaikki ja lähes koko ajan? Se ei viihdytä mua lainkaan. Alkoholi voi olla myös oikein mukava ja rentouttava asia ja toisinaan pieni humalakin ihan paikallaan. Mut et dokaaminen. Et sen pitäis olla hauskaa ja koko ajan ja siitä puhuminen koko vitun ajan. Ja et jotain pitäis kiinnostaa mitä joku toinen joi tai ei juonut ja onko krapula tai eikö ole? Small talk? En jaksa lainkaan kuunnella, hävettää koko kansakunnan puolesta. Luurit päähän.
11.6.2015 12.50
Käskettiin siivota, aloitin siivoamisen Netflix-tilistä. En kato sitä ikinä, miksi maksaa turhaan. Vaan nyt miksataan. Se on kivaa se!
11.6.2015 klo 22.04
Lapset nukkuu, nainen on ulkona. Kuuntelen Ornette Colemanin kokoelmaa ja tiskaan. Elämä on just hyvä. Taas.
14.6.2015 klo 21.28
Ai että mä oon loman tarpeessa! Ai että, sehän alkaa ylihuomenna! Ehtii vaikka… Tehdä rästihommia ja mahdollisesti levyä. (Sain just viestin nuorelta fanilta, joka odottaa uutta kuunneltavaa. Nyt ois jo vähän kiire.)
22.6.2015 23.57
Päästä 2-vuotias leikkimään elektronisella soittimella. Käytä sitten loppuilta asetusten palauttamiseen ja säätöjen ruuvaamiseen takaisin niin, että laitteella voi taas soittaa. Menee se loma näinkin. 
23.6. Klo 15.15
Aurinko
Lapset
Saippuakuplia
Omalla pihanurmikolla
Hyvä
23.6. Klo 21.10
Nyt musta on tullut se tyyppi, joka tiirailee keikoilla mitä kaikkea kiipparikiskassa on. Haaveissa kaikenlaiset jännät soittimet. (Oikeesti pärjään plugareillakin.)
24.6. klo 20.14
Istun äänittämässä radio-ohjelmaa. Tajusin et oon tehnyt samaa joinain iltoina jo 23 vuotta sitten. Mitäs sitä hyviä harrastuksia vaihtamaan.
2.7. Klo 21.22
Huomioita asioista, jotka ovat paremmin Turussa: 
-jokiranta on viihtyisä, siisti ja toimiva (Porvoo huom!)
-katusoittajat osaavat soittaa (Helsinki huom!)
4.7. klo 19.20
Somea on kiva seurata kun ihmisille tapahtuu hyviä asioita. Tänään kuulin myös yhden suru-uutisen. Kontrasti saa pienet kivat jutut tuntumaan isoilta.
12.7. klo 22.21
Otin lomavastaajan pois. Luin sähköpostit. Arvatkaa mitä: ei tunnu missään!
13.7. klo 22.56 VIHAINEN
Kuulin duunissa anekdootin känniääliöstä, jota häiritsi kaksivuotiaan itku lentokoneessa niin, että alkoi haastaa riitaa. Oon niin vihainen että lähes tärisen vielä 10 tuntia tarinan kuulemisen jälkeen. Ihminen, joka ei kestä pienen lapsen ääntä julkisella paikalla tai liikennevälineessä, ei kuulu yhteiskuntaan. Jossain Siperian aavikolla on ehkä tilaa. Tai Pohjoisnavalla. Hus. Miten voikin olla näin vihainen. Seksuaalivähemmistöjen vihaajia alhaisempaa saastaa on ainoastaan lastenvihaajat. Niin joo rasistit ja naistenvihaajat. Mut lastenvihaajat on vieläkin alhaisempaa. Ei jatkoon. Enkä keskustele aiheesta kenenkään kanssa, koska tässä ei ole mitään keskusteltavaa. Paska-argumentit kuten ”kaikkien ei tarvitse pitää lapsista” tai ”joskus pitää saada levätä” tai ”minullakin on lapsia” ei ole minkään arvoisia. Lapset kuuluu yhteiskuntaan ja niillä on julkisella paikalla oikeus olla lapsia. Piste ja vittu huutomerkki. Miten mä voinkin olla näin vihainen. En tajua itsekään. Kuitenkin vaan joku tuntematon känniääliö enkä edes ollut paikalla. Ja kuulemma se jopa noudettiin koneen laskeuduttua poliisiautolla. Toivottavasti ruoskittavaksi. / VIHAINEN #rauhoituin #purkaus #tekihyvää
21.7. Klo 11.04
Tajusin just ettei mulla oo Facebookille nykyään enää mitään sanottavaa. Pitäiskö huolestua.
23.7. klo 20.54
Luomisen tuskaa ja hankalia tuotannollisia ratkaisuja. Tärkeintä oman musan tekemisessä on muistuttaa koko ajan itselleen, et tää on nimenomaan mun omaa musaani. Ei ole tarkoitus kuulostaa miltään muulta. Eikä muiden hyväksi havaitut ratkaisut välttämättä ole nyt hyödyksi vaan ehkä jopa haittaavat. Tämä ajatus tietysti pätee kaikkeen luovaan toimintaan.
24.7. klo 17.53
Se hetki kun mistään ei tule mitään. Kun kaikki mitä teen tuntuu huonolta. Ei näitä voi julkaista. Ei tässä ole mitään järkeä. Turhaa duunia. Myyn kamat.
8.8.2015 klo 8.55
Siskon häät! Tänään! Uusi puku! Perhe autoon! Kamppiin!
11.8.2015 klo 9.22
Mä haluan blogata ja vlogata ja julkaista musaa ja tekstiä ja kuvia ja twiitata ja instagrammata ja someilla ja pitää meteliä koska NYT ON HYVÄ FIILIS. #kiviharteilta #uusiajuttuja #aurinko #facestatuslakkoloppunyt