Jobinmailia

“Valitettavasti tällä kertaa valinta ei kohdistunut Sinuun.”

Lauseesta tekee erityisen irvokkaan tuo suuri s-kirjain. Luuletteko te, että se on jotenkin kunnioittavaa? Mistä te olette sen keksineet? Mainoksista, joihin kirjoitustaidoton mainosmies on napannut sen Ameriikasta? Olenko edes tehnyt kanssanne sinunkaupat? Jos haluatte viestiä
kunnioittavasti, teititelkää. Jos ette osaa, opetelkaa.

Ja siten se loitontava passiivi. Ikään kuin joku valinta siellä nyt vain umpimähkään pyörisi kuin kompassinneula ja sitten pysähtyisi ja  kohdistuisi johonkin. Jos te päätitte valita jonkun muun, niin kai teillä on selkärankaa sanoa se suoraan? “Valitettavasti emme valinneet teitä tähän tehtävään” olisi selkeää, kunnioittavaa ja kohteliasta.

Hain työtehtävään, johon minulla on erinomainen osaaminen ja huikea työkokemus. CV:ni on melkoinen alalta ja sen ympäriltä, ja nimenomaan kyseiseen tehtävään olen erittäin pätevä. Niin pätevä, että tällainen hakija pitäisi aina kutsua haastatteluun. Lisäksi minulla on vahva käsitys siitä, ettei tähän tehtävään ollut kovin montaa hakijaa. Toisin sanoen paikka oli jo valmiiksi pedattu jollekin muulle tai jostakin syystä ette vain halunneet haastatella kaikkia päteviä hakijoita.

Sain sähköpostivastauksen:

Kiitos mielenkiinnostasi ja hakemuksestasi XXXX XXX XXXX – äitiysloman sijaisuus 1.6.2013 alkaen  tehtävään. tehtävään.

Hakemukset on käsitelty ja haastattelut suoritettu.

Valitettavasti tällä kertaa valinta ei kohdistunut Sinuun.

Ystävällisin terveisin

XXXXXX Oy
XXXXXX
Rekrytointikonsultti

Tuossa ei kyllä ole yhtään ystävällistä terveistä vaan silkkaa kettuilua. Ette vaivaudu edes oikolukemaan kömpelöä tekstiänne. Yliruksaamassani tehtävän kuvauksessa oli yhdyssanavirhe. Ylimääräinen “tehtävään.” ei ole minun kopiointivirheeni vaan oli tuollaisenaan kirjeessä. Ja haastattelut on suoritettu: olisipa kiinnostavaa tietää, minkälaisia superhakijoita siellä oli haastettelusuorituksen kohteena, kun minua ei kutsuttu.

Tai ei oikeastaan. Pitäkää tunkkinne.
Mutta opetelkaa nyt hyvä tavaton vähän tuota viestintää, tehän olette media!