Kevätväsymys

“Muumit ovat niin järkeviä, että nukkuvat koko talven”, sanottiin piirretyssä. Minä haluaisin nyt nukkua koko tämän kevään, sillä näillä voimavaroilla ei ole mitään annettavaa kellekään. Olen jättänyt hurjasti asioita tekemättä koska väsyttää. Olen oikonut ja huijannut sekä keksinyt tekosyitä; ei ihmisille voi sanoa “en vain jaksa”. Tulee sanoa “on vähän kuumetta” tai että “vatsa on sekaisin”. Ihmisille ei kelpaa syyksi se, että on niin väsynyt ettei jaksa nostaa sormeakaan.

Mihin voimat sitten menivät? Uskon, että tämä on ohimenevää ja liittyy siihen, etten käytä enää minkäänlaisia nikotiinivalmisteita. Kroppa meni sekaisin kun kaikenlainen tupakointi vihdoin loppui. En ole enää aikoihin tupakoinut säännöllisesti, mutta kuukausi sitten lopetin savuttamisen kokonaan. Väsymyksen lisäksi toinen negatiivinen oire on täydellinen alkoholitoleranssin katoaminen. Tulen humalaan jo parista oluesta. Tätä ei tietenkään humalahakuinen ja köyhä bilehile pitäisi negatiivisena asiana, mutta minua se hiukan huolestuttaa. Täytyy olla varovainen.

Sen sijaan positiivisia oireita on jo monia: selkäkipu on tyystin poissa, laulaminen on helpompaa, samoin hengittäminen, makuaisti on ihan uudenveroinen ja tuoksut tuntuvat eläviltä, miltei väreiltä.

Keskitän siis voimavarani nyt lapsenhoitoon. Olen pahoillani kaiken muun puolesta, sillä toistaiseksi jätän kaiken muun tekemättä.