Arkistohelmiä osa 7: Sara (2004)

Sara (2004) by Lucan arkisto

Sayonara-nimisenä tunnetun biisin alkuperäinen versio vuodelta 2004.

Laulut, kitara, kellopeli : Luca Gargano
Kitara: Mika Tyyskä
Basso: Lauri Porra
Rummut: Mikko Sirén
Viulu: Aino Piipari

Äänitys, miksaus ja masterointi: Bjarki Kaikumo
Säv & san: Luca Gargano

Halusin tehdä biisin “J. Karjalainen -metodilla” eli niin, että koko kappale olisi alusta loppuun samaa sointukiertoa. Karjalaisella on muutama briljantti esimerkki tällaisesta. En onnistunut. Säkeistö ja b-osa menivät vielä, mutta kertsiin ujuttautuikin kromaattisesti laskevaa bassoa seuraileva harmonia (ja nimenomaan siinä järjestyksessä!), ja kun peli oli menetetty, väsäsin biisiin vielä intron.

Kappale oli varmaankin liian kevyttä poppia Helstenille, koska muistaakseni halusin heti tehdä sen jotenkin bändistä irrallaan. Bjarkilla oli harjoittelupesti Finnvoxilla, ja eräänä tyhjänä päivänä kutsuimme studioon hienoja soittajaystäviä yhden kerrallaan.

Biisiä ei siis treenattu eikä kukaan kuullut sitä ennen kuin itse jo äänitti omaa osuuttaan. Lauloin ja soitin pilottikitaraa Mikolle korvaan hänen paiskoessaan rummut sisään. Mikon poistuessa samalla ovenavauksella Lauri tuli sisään ja soitti bassot. Laurin lähdettyä paikalle riensi Mika, joka soitti vauhdikkasti omat kitaraosuutensa. Kitarastyrkkari oli tuskin ehtinyt jäähtyä, kun Aino saapui viuluineen studiolle.
Lopulta lauloin liidit ja stemmat sekä soitin hiukan kellopeliä. Sitten istuimme kuuntelemaan, minkälainen biisi saatiin aikaan. Näinkin voi siis biisin tehdä.

Kesällä 2008 tein Saraan lontoonkielisen tekstin ja se tuli ensin Spumanti Crushin ep:lle ja sitten viime vuonna julkaistulle Look Back in Laughter -levylle.