Lumi tuli

Ensinnäkin pahoitteluni siitä, ettei tämä osio ole juurikaan päivittynyt. Nykyään facebookien, twittereiden ja ties minkä härpättimien aikaan ei voi enää muistaa, mihin sitä kirjoittelee ja mihin ei.

Levy siis julkaistiin 1. syyskuuta, ja samalla radioille kiikutettiin Criminal Blues -sinkkua. Vastaanotto oli varauksellisen ristiriitainen, mutta kyllä sitä jotkut ihan mukavasti ovat soittaneetkin. Minkäänlaisesta supermenestyksestä ei kuitenkaan voida puhua – yksi syksyn farsseista on ollut levykauppiaiden selättäminen. Isommat liikkeet ottavat nimittäin myyntiin ainoastaan takuuvarmoja myyntituotteita, ja tästä kun nyt ei kovin moni tiennyt tai etukäteen intoillut, niin jakelijan oli myös hankala saada lättyä ylipäätään näkyville. Kuulin esimerkiksi lauseen, että tietty ketju ottaa vain top50-kamaa myyntiin. Mitenköhän helvetissä joku levy voi päätyä sinne top50:en, jos sitä ei saa mistään ostaa, kyselee epätietoinen.

Joka tapauksessa albumi on pihalla ja jopa joissakin kaupoissa. Sitä saa myös iTunesista, Maikkarin nettisivulta ja voipa sitä kuunnella Spotifyssakin. Meikäläinen on erittäin tyytyväinen lopputulokseen, bändi soittaa mallikkaasti ja velipoika on tehnyt loistavaa duunia niin äänityksessä kuin miksauksessakin. Suurkiitokset kaikille, jotka ovat jo levyn ostaneet. On jotenkin erikoisen hyvä fiilis nähdä tai kuulla, että joku on rahalla ostanut oman hengentuotteen.

Mikään ei LBIL:lla varsinaisesti jäänyt kaivelemaan, mutta moni uusi idea kyllä syntyi tuossa levyä tehdessä. Tai oikeastaan moni aiempi idea kristallisoitui hiukan eri vinkkelistä. Debyytillä halusin kokeilla ns. luomulähestymistä, eli kaikki on oikeasti soitettua ja instrumentit kuulostavat itseltään, eikä tuotannossa ole hurjasti rockbändin ulkopuolista äänimaisemaa. No ok, on siellä parit pienet ohjelmoinnit ja joku efektiääni, mutta nykymaailmassa se on kuin olisi laittanut yhden hiutaleen oreganoa pitsan päälle. Sen sijaan nyt tämä poika on innostunut äänimaisemista, soundeista, ohjelmoinnista ja vaikka mistä vekottimista… Olo on kuin Q olisi kävellyt sisään musiikkihuoneeseen.

Uusia biisejä siis syntyy hyvää vauhtia, ja onpa niistä muutamaa jo keikallakin ehditty kokeilla. Tammikuussa julkaistaan vielä kolmas sinkku tuolta debyyttialbumilta, enkä uskalla tulevista julkaisuista vielä mitään kummempia lupailla, mutta se on varmaa, ettei uuttakaan matskua tarvitse iäisyyksiä odotella.

Tsekkailkaa tätä sivua ja/tai noita sosiaalisia medioita. Koitan taas aktivoitua tiedottelemaan niin uusista keikoista kuin muustakin mitä tällä rintamalla tapahtuu.

Lumista joulukuuta!
Luca