väsynyt, uneton ja kiukkuinen

Typeryys manifestoituu nykyään enemmän kuin ennen, kiitos internetin. Tämä itsestäänselvyys ei kuitenkaan jää itsenäiseksi tapahtumaksi vaan sillä on myös seurauksia. Typeryyden kvantitatiivinen kasvu kiihdyttää oravanpyörää, harkitsemattomat ja perusteettomat asenteet leviävät näytöiltä mieliin ja arkipuheeseen. Olemme pahassa suossa.

Kuka sanoi että läntinen maailma olisi nyt huomattavasti tyhmempi kuin joitakin vuosikymmeniä sitten? Ja mitä me voimme tehdä? Paradoksaalistahan tämä on. Nyt kun “kaikki maailman tieto” on helposti saatavilla, luulisi olevan aikaa ajatella enemmän.

Eikö meidät erota muusta faunasta se, että osaamme ja haluamme ajatella ja ymmärtää? Vai olenko ymmärtänyt aivan väärin?

PS. Luin tänään ihmisten blogeja ja kaikenlaisia typeryyksiä enemmän minua huolestutti eräs jo vakavan maanisia piirteitä saanut katkeruusblogi. Mikseivät ihmiset tajua mennä eteenpäin elämässään, katsoa peiliin ja sanoa itselleen “opin jotain, huomenna on paremmin”. Minä ainakin osaan tuon jo.