La Befana

Befana on vanha noita, joka lentelee yöllä 6. tammikuuta lasten luo ja tuo heille karkkia. Sain kaksi jättimäistä sukkaa täynnä makeisia. Italialainen perinne on lähtöisin legendasta, jossa itäisten maiden viisaat tietäjät (joita oli alunperin kaiketi parikymmentä, mutta vain kolme pääsi määränpäähänsä) kysyivät vanhalta rouvalta reittiä Beetlehemiin. Nainen ei jaksanut lähteä oppaaksi, alkoi myöhemmin katua ja on siitä lähtien jakanut lahjoja kaikille lapsille, koska joku heistä on tuo vastasyntynyt odotettu lapsi. Suurin piirtein näin ainakin.

Viikko Napolissa takana ja olen samanaikaisesti jo tottunut täällä olemiseen mutta poden myös lievää koti-ikävää. Perjantaina odottaakin taas tuttu ja turvallinen On the Rocks. Mikäs siinä. Makeiset kannan kotiin sillä pelkkä niiden näkeminen aiheutti sokeriähkyn. Täällä syödään muutenkin koko ajan kaikkea herkullista.