Aurinkoa ja kirjahankintoja

Lukeminen on paras harrastus jokaisena vuodenaikana, jokaisella säällä ja kaikissa muissa mielentiloissa paitsi kun iskee vakava levottomuus ja tarve saada musiikkia, seuraa ja seurustelujuomaa. (Lukeminen ei onnistu kovin hyvin jos pitää samanaikaisesti kuunnella musiikkia, jutella kavereiden kanssa tai olla huppelissa.)

Levyhyllyn jälkeen rakkain aarteeni on kirjahylly. Eilen se sai taas uutta sisältöä:

Library of World Poetry on antologioiden rakastajalle kuin platinainen pippurimylly kotikeittiömestarille: arvokkaan oloinen, kaunis ja käyttökelpoinen. William Cullen Bryant on kerännyt suurenmoisen kokoelman 1500-1800-lukujen englanninkielistä runoutta ja jakanut teokset aihealueittain. Kirjassa on kauniin siniset nahkakannet ja kullatut tekstit sekä sivujen päädyt. Luin ensi töikseni Samuel Taylor Coleridgen Rime of the ancient marinerin ja tietysti tarkistin, mitä Byronia ja Eliottia antologiassa on: Byronia paljonkin, Eliottia ei lainkaan. Hmm. Ah, mutta Eliott kirjoitti vasta 1900-luvun puolella. Typerä minä. Browningia paljon, Shakespearea tietysti huimasti, Miltonia juu juu ja toista sataa muuta runoilijaa sekä paljon anonyymejä tekstejä. Tätä tulee varmasti selailtua paljon!

Kuningatar Loanan arvoituksellinen liekki on Helinä Kankaan suomennos Umberto Econ viimeisimmästä romaanista La misteriosa fiamma della regina Loana. Alkuperäisteoksen ahmin toissa kesänä, ja suomennosta lukiessani tuntuu siltä, että haluaisin lahjoittaa tämän romaanin jokaiselle, joka pitää lukemisesta. Eco on iskussa, kirjoittaisipa mies ainakin pari-kolme romaania vielä!

Aurinko paistaa. Taidan siirtyä puistoon kirjoineni. Korviin voi toki laittaa ipodin ja sellaista musiikkia, joka ei häiritse kirjaan keskittymistä mutta ehkäisee pussikaljoittelijoiden häirinnän.