Uskonpuute ja fyysinen kipu

Tekninen suorittaminen on arvostettua koska se ei ole jokaiselle heti mahdollista. On upeaa nähdä japanilaisen vikkeläsormen suoriutuvan Rubikin kuutiosta olla 10 sekunnissa. Ihailussa yhdistyy kaksi kulttuurissamme arvostettavaa piirrettä: synnynnäisen lahjakkuus ja sinnikkään harjoittelun tulos.

Kuka tahansa ei voi olla pikajuoksija tai konserttipianisti. Aluksi tarvitaan oikeanlainen geneettinen perimä: ruumiinrakenne ja taipumus. Sitten pitää olla mahdollisuus harjoitella ja motivaatio tehdä niin. Kolmanneksi tarvitaan itsekuria ja aikaa. Viimeistään tuohon kohtaan karahtaa usein ja pahasti.

Ranteisiin sattuu. Metronomin tikitys vituttaa. Tulokset eivät vain parane. Välillä en enää haluakaan oppia teknisesti taitavaksi soittajaksi koska se monipuolistaisi musiikillista ilmaisuani, vaan ainoastaan koska ne vitun nuoret nulkit soittavat niin paljon paremmin.

Onko kateus hyvä motivaattori? Tuleeko vihaisena tuloksia?