Tyhmyys haluaa ääneen

Nurkkaan ahdistettu höpöjulkkis on koomista kuunneltavaa. Radiossa haastatellaan parhaillaan ihmistä, jonka kielellinen kompetenssi on heikohko, yleissivistys ala-arvoinen ja mielikuva oman itsen kiinnostavuudesta ja tärkeydestä jokseenkin avaruuden verran pielessä. Ja tämä tyyppi on kirjoittanut kirjan! Miksi nämä olemuksellaan myötähäpeää aiheuttavat hahmot haluavat niin kovasti esille laukomaan idioottimaisuuksiaan?

Internet on suonut vihdoin myös tavalliselle ihmiselle (kirjailijamme käytti juuri ko. ilmausta) mahdollisuuden ilmaista itseään julkisesti. Mutta kuinka kiinnostava on mielipide, joka perustuu väärinymmärrykselle, väärälle tiedolle sekä kyvyttömyydelle nähdä asiayhteyksiä tai vetää johtopäätöksiä? Niin kauan kun keskustelun aiheena on populaarimusiikki tai tv-ohjelma, ei tuollaisella löpinällä ole mitään väliä. Mutta sitten kun nämä tyypit ajautuvat vaikkapa
politiikkaan, seuraa surullisia episodeja tai vähintäänkin tunarointia ja häpeää. Onnea matkaan!