Isolation

I don’t expect you to understand
After you’ve caused so much pain
But then again, you’re not to blame
You’re just a human, a victim of the insane

We’re afraid of everyone
Afraid of the sun
Isolation
The sun will never disappear
But the world may not have many years
Isolation

(John Lennon)

Ei tässä näköjään auta kuin ottaa tehokkaammat keinot käyttöön. Liian monta vuotta – liian vähän tulosta. Olemme yksityisessä yritysjohdossamme päätyneet seuraavanlaisiin rationalisointitoimenpiteisiin: Ajanhukkaa on kaikki se, mikä ei edistä asetettua päämäärää. Ajanhukka on karsittava pois kokonaan. Lepo ei ole ajanhukkaa, sillä se edesauttaa luomistyöhön tarvittavia alitajuisia prosesseja. Ajanhukkaa ovat internetin viihdepalvelut kuten keskustelupalstat, turhat “uutiset” tai musiikki- ja kuvasivustot, lehdet, huono kirjallisuus, televisio, radio, ihmisten tapaaminen, “vapaapäivät”, juopottelu, kahvittelu, kaikenlainen “muu” harrastaminen tai päämäärätön oleilu. Olen oleillut elämässäni jo riittävästi. Kun pään pitää saada levätä, se tapahtuu kotitöiden, kävelyretken tai hyvän kirjan tai musiikin parissa. Ehdottoman kiellettyjä ovat internet ja baarit.

Puhelin pidetään suljettuna mikäli sitä ei jonkun käytännön asian kuten työn vuoksi tarvita. Ihmisille ei tarvitse keksiä tekosyitä. Voi sanoa “en ehdi, minulla on tekemistä”. Sen on riitettävä.

Jos on pakko tavata joku, voi etukäteen ilmoittaa että on pian lähdössä. Kun asian ilmoittaa riittävän tiukkaan sävyyn, ei siitä tarvitse enää puhua.

Jonkin ajan kuluttua kukaan ei enää soita eikä pyydä mihinkään, mikä on toivottava tila.

En tee tätä ilkeyttäni enkä koska en pitäisi ihmisistä. Päinvastoin! Olen pitänyt ihmisistä aivan liikaa, ja nyt haluan alkaa pitää itsestäni. Olen nyt varannut itseni itselleni, muut voivat aivan varmasti tulla toimeen ilman minua.

Älkää siis loukkaantuko. Antakaa anteeksi. Minulla on nyt tekemistä.

PS. Tämä ei siis tietenkään tarkoita ettenkö mielelläni näkisi myös ystäviäni, nyt on vaan vähän vaikeeta. Ja Anna, älä kuvittele ettenkö olis ihan mielelläni kahvitellut tänään, se luki kalenterissakin. Tarkoitan noin niinkun yleisesti. Ei saa suuttua.

Nyt on puhelin suljettu. Tuntuu taivaalliselta.