Rubik

1. Ensimmäisen kerroksen risti on helppo ja kulmat saa nopeasti näin: pois-alas-takaisin-ylös.
2. Keskikerroksen reunapalat huitaistaan vauhdilla: alavasen, oikea alas, alaoikea, oikea ylös, alaoikea, kello, alavasen, antikello.
3. Kolmannen kerroksen risti tehdään näin: ylävasen, kello, oikea ylös, ylävasen, oikea alas, yläoikea, antikello.
4. Ristin palikat saa oikein päin junnaamalla neljä kertaa kello, keskioikea.
5. Viimeiset kulmat laitetaan paikalleen näin: kello, alaoikea, kello, kello, alaoikea, alaoikea, kello, kello, alavasen, antikello, ylävasen – kello, alaoikea, kello, kello, alaoikea, alaoikea, kello, kello, alavasen, antikello, yläoikea.
6. Kulmat käännetään oikein päin simppelisti junnaamalla vähintään kaksi kertaa yläoikea, antikello, alaoikea, kello.

Viimeinen liikesarja on kiitollisin brassailuun: Kuutio näyttää loppuvaiheessa menevän täysin sekaisin vaikka tekijä tietääkin koko ajan missä mennään. Perehtymättömät huokailevat ja hämmästelevät vieressä.

Nyt kun olen muistellut lapsuudesta tutut liikesarjat takaisin käyttömuistiini voin aloittaa aikaharjoittelun. Maailmanennätys on alle 15 sekuntia. Minun tähtäimessäni on aluksi alittaa kolme minuuttia, sitten kaksi ja lopulta yksi. Mukava haaste.