Kirppisvinyylit!

Perjantaina sai laulaa paljon ja tehokkaasti. Yleisö vaikutti kiitolliselta ja olo oli mitä mainioin. Lisäksi kananmunankeltuainen & konjakki -yhdistelmästä tulee vakio äänenavausrituaali. Sehän on jopa hyvää!

Eilisen keskiössä olivat Salven silakat ja naapurin kirpputori. Itseään katu-uskottavana pitävä pikkusielu ei ikinä löytäisi tällaisia helmiä vinyylihyllyynsä:
Umberto Tozzi: Gloria – Italopoppia vuodelta 1979, kappaleissa on hyviä melodisia oivalluksia ja – ah – niin viaton tunnelma.
Bella Italia, Ciao Italia, Amore mio – K-Telin legendaarisia kokoelmia, hyväkuntoisina ja euron kappale.
Barokin helmiä – “huoltoasemakokoelma”, Albinonin Adagio, Händelin Largo ja Bachin tunnetuimmat, kuin barokin Dance Now 1!
Taikahuilu – Wienin filharmoninen orkesteri, 1972, Talvela on Sarastro, hyväkuntoinen, eurolla.
Grandi personaggi verdiani – 3 RAI:n kasaamaa kokoelmaa Verdin oopperoista.
Simo Laiho: Hammond Hitit 2 – Laiho tulkitsee tällä kertaa mm. vuoden 1982 euroviisuvoittajan Ein Bisschen Frieden sekä Rakkauden sadun. Promokuva urun edessä on ankea, luonnonvalkea puku liiveinen kyllä hieno mutta punainen kravatti näyttää kangasvyöltä. Tunnelma levyllä on taianomainen.
Attentat Rock: Strike – Ranskalinen hardrock-yhtye, vuosi on 1985. Kansikuvassa on huonosti poseeraava tyttö keilaradalla. Kappaleiden nimiä mm. Forces of the Dark sekä Heavy Metal. Eihän tätä voinut jättää. Kuunnellaan sitten myöhemmin.
Boris Gardiner: Everything to me – Samettiääni uikuttaa rakkaudesta. Tätä voi käyttää joskus kidutukseen.
Non stop Tijuana – tuplalevy torviorkesteriversioita vaikka mistä tunnetuista kappaleista. Mukana tietysti Beatlesit ja Abbat.
Ja vielä kidutukseen:
Atsipoppaa (Lasten oma K-tel-levy, 1983) ja Jukka Kuoppamäki: Viivy vielä hetki – Ensimmäinen on kertakaikkiaan kamalaa. Suomessa on hienoja lastenlauluperinteitä Malmstenin opettavaisista lauluista Nummisen ja Love-kumppanien maukkaaseen riimitelyyn. Tämä levy on kidutusta ja lasten musiikkimaun aliarviointia. Symppis-hittinä tietysti Jonnan minttuvillerallatus. Kuoppamäki on kaikkea sitä mitä suomalainen kaljakuppila pahimmillaan. Surua, ahdistusta, epätoivoa, itkuvirttä ja masennusta. Italialainen käyttää termiä lagna.
Sound of Music – kenties maailman kamalin musikaali.

Tänään vastassani on toistakymmentä ruukkua ja valikoima siemeniä. Eilen istutin jo basilican, rucolan ja chilipensaan. Tänään on loppujen vuoro, kunhan saan lisää multaa. Hyvä viikonloppu. Oikein hyvä. Lehden mukaan siementen kylvämisen jälkeen voisi alkaa laihduttaa kesäkuntoon. Harkitaan sitäkin, vaikka turhaan liikuntaan en alennu. On niin hyvä kirjakin kesken.