Metamanageri

Kuumeessa asiat hahmottaa sumeasti, mutta joitakin havaintoja ei voisi tehdä terveen kiireessä. Makasin unen ja kuumeisen sekavuustilan välimaastossa ja tällä hetkellä podin valtavaa syyllisyyttä rästiin jääneistä töistä, kesken jääneistä projekteista, toteutumattomista suunnitelmista ja miltei kaikesta mahdollisesta mikä minulta on tähänastisen elämäni aikana jäänyt ajan, taitojen tai mahdollisuuden puutteen vuoksi tekemättä. Yhtäkkiä olin jakanut itseni aktuaaliseen toimijaan ja sitä ohjaavaan “manageritasoon”. Eikä siinä kaikki. Läksytin manageritasoa laiminlyönneistä. Tietysti! Jos urheilija tai joukkue epäonnistuu toistuvasti, kääntyy katse usein valmentajaan. Olinkin siis kolmas entiteetti, joka moitti manageritasoa laiskuudesta ja kaikesta, minkä toimiva taso oli jättänyt kesken tai tekemättä. Freudilaisittain olisin kaiketi kuullut super-egoni moittivan idiä egon laiskasta toiminnasta.

Suorituspaineita? Huonoa omaatuntoa siitä että sairastaa kotona ja tekee töitä vain puoliteholla?
Äh, ennemminkin huvittavaa alitajuista vastuunsiirtoa. Oikeastihan jokin asia on jäänyt kesken vain koska se on jäänyt kesken. Moivaatio, aika, raha, tarvittavat tiedot ja taidot…. pyh, kaikki tuo on saavutettavissa, mikäli projekti katsotaan riittävän tärkeäksi. Kaikki kesken jäänyt on siis vain koettu vähemmän tärkeäksi juuri sillä hetkellä. Priorisointi on melko luonnollista toimintaa.

Ehkä tuokin on paskapuhetta. Eihän minulla oikeasti ole aikaa saati mahdollisuutta, taitoa tai edes rahaa toteuttaa paria huimaa projektiani. Ei edes sitä aikaa. Pitäisikö projekti sitten priorisoida asumisprojektin, syömisprojektin ja verojenmaksuprojektin edelle? Jotkut tekevät niinkin. Minä en halua ulosottoprojektia. Onneksi velkavankeusprojekti on nykyään kuulemma mahdoton. Haluaisin joskus myös vapaapäiväprojektin. Hetkinen! Nythän minulla tavallaan on sellainen. Mitä silloin pitää tehdä? Taidan vaipua takaisin vällyjen väliin ja kysyä metamanagerilta lisää ohjeita.

PS.
Finnrexin + Ibusal + Echinaforce + Carmolis = Okapirun tehodrinksu, olo on leijuva.