O mores!

Tänään haluan taas vaihteeksi kitistä ihmisten huonoista tavoista.
Moukkamaisuudesta.
Mauttomuudesta.
Junttiudesta.

Asiakaspalvelussa ykkösprioriteetti on palvella asiakasta. Asiakasta katsotaan silmiin, häntä puhutellaan ja hänen toiveensa huomioidaan. Toivottavaa tietysti on, että asiakaskin osaisi tervehtiä, puhutella ja asioida kohteliaasti. Huonoa asiakaspalvelua on sellainen, kun myyjä viskaa tuotteen tiskille ja sanoo neljäkuuskyt. Vielä huonompaa on sellainen, kun myyjä juttelee henkilökohtaisia asioitaan tai työasioitaan toisen myyjän tai asiakkaan kanssa, ja on siinä ohessa palvelevinaan, neljäkuuskyt.
Ostin kioskilta suklaata ja tupakkaa. Myyjä ei vilkaissut minuun kertaakaan, ja tuotteita ojentaessaan hän selosti vieressäni seisovalle naiselle, kuinka “tää vatsatauti on kyllä aika kauheeta kun saa koko ajan ravata vessassa.”
VJ

Ok, Okapirun nalkutussaldo on taas hetken täynnä, seuraavaksi jotakin aivan muuta!