…and there it stood!

Keskustan tavaratalossa, kodinelektroniikkaosaston tuntumassa mutta kuitenkin omassa pikku karsinassaan, hiukan muista erillään. Kiinnitin huomioni välittömästi laskeuduttuani rullaportaat. Kuljin osaston halki kuin Caligarin Cesare, mutta en unessa vaan haltioituneena. Pian olin perillä, katselin, koskettelin.

Se on valkoinen, hiukan kartonkista julistetuubia paksumpi putki, jota voi kallistaa ja kiertää jalustallaan kaikkiin mahdollisiin suuntiin herkillä ohjaussauvoilla. Siinä on kurkistusreikä sivussa ja joitakin muita säätimiä, joiden täsmällinen toiminta, kuten myös linssien määrä ja muu tekninen data selviäisi vasta käyttöohjeesta. Se näytti siltä, kuin olisi hetkenä minä hyvänsä valmis paljastamaan minulle maailmankaikkeuden salat. Siitä näki heti että se näkee pidemmälle.

Myyjä ilmaantui jostain taakseni. Ollaanko siitä mustasukkaisia? Enkö olisi saanut hypistellä? Ahaa, minulle tultiinkin esittelemään numerotietoja: suurennos 200-kertainen, hinta 199 euroa! Eli suurennoskertoimet maksavat siis alle euron kappale. Myyjäkin vaikutti innostuneelta. Hänellä on kaiketi samanlainen omalla parvekkeellaan. Hyvä hyvä, olen täpinöissäni. (Sanooko kukaan enää nykyään täpinöissään?) Nyt säästämään!