syysmaanantait #2

“Tulevaisuudessa ihmiskunta käyttää yhtä yhteistä kieltä ja paikalliskielet jäävät vain alan harrastajille.”
Voisitteko, arvoisat luonnontieteilijät, pysytellä ihan siellä omalla tontillanne? Emme mekään tule esittämään “humanistin arvioita” siitä, kuinka DNA:n kaksoiskierteen komplementaaristen emästen vetysidokset ovat ihan mukava ratkaisu, mutta evoluutio voisi tulevaisuudessa pystyä parempaankin.

Kreationisteja on toki mukava kiusata, mutta älkää nyt menettäkö uskottavuuttanne muiden tieteenalojen silmissä! Liian usein (kaikkia?) tieteenaloja vaivaa käsittämätön yksisilmäisyys ja sisäänpäin kääntyneisyys. Voisitteko, hyvät luonnontieteilijät, edes kysyä joltakin kielitieteilijältä, mitä nykypäivän kielitiede sanoo aiheestanne ennen suurten olettamustenne julkaisemista?

Ai kuinka voin noin vain niputtaa kaikki luonnontieteilijät? No eikö tällainen humanisti saa tehdä sillä tavalla? Mitä niitä on, jotain metsien katselua ja lasketatiedettä… Lähdeviitteetkin unohdan tarkoituksella.

Liian vähän unta viikonloppuna, muuten ihan hyvä bore.
Ja väärinkäsitysten välttämiseksi: pidän paljon luonnontieteistä ja luonnontieteilijöistä. Aion myös ostaa mikroskoopin ja kaukoputken. Molemmat omistin viimeksi 9-vuotiaana.