YouTube

Mikä on median tulevaisuus teknologian kehittyessä?
Kuka toimittaa, kuka lähettää ja kuka vastaanottaa?
YouTube saattaa olla yksi vastaus.

En aio odottaa enää montaa vuotta siihen, kun saan katsella, kuunnella, selata tai lukea mitä tahansa informaatiota missä ja milloin hyvänsä. Uskon kohta voivani katsoa verkosta uutiset, elokuvat ja dokumentit vaikkapa junamatkalla Euroopan halki. Kuunnella helsinkiläistä paikallisradiota Australiassa. Katsella napolilaista paikallistv:tä Irlannin länsirannikolla. Tutkia suomenkielisiä kielitieteellisiä julkaisuja Sumatralla. Tai mitä hyvänsä.

Viikonloppuna vasta löysin oikeasti YouTuben, kanavan johon kuka hyvänsä voi laittaa videoita. Olen katsellut historiallisia tv-lähetyksiä, viihdettä ja taidetta, elokuvien kuuluisia kohtauksia ja ihmisten kotitekoisia sketsejä.

Kyllä. Google-Wikipedia-Youtube alkaa muokata informaationsaantiamme kovin erilaiseksi, kuin mitä se oli vain pari vuotta sitten.

Mutta kuka on päätoimittaja? Kaikki? Onko päätoimittamisen aika ohi? Verkossa olen tietysti itse oma päätoimittajani, valitsen itselleni informaation ja vastaanottonäkökulman. Mutta mistä tiedän, mikä on kulloinkin oleellista tai edes totta?

“Mistä tiedän, mikä on oleellista tai edes totta?”
Huu.

Parempi palata töiden äärelle. Illalla vietän taas parituntisen YouTubeni seurassa!