Firenze-Milano-Altenberg-Berliini

Euroopan kulttuurihistorian Disneyland.
Amerikkalaisia ja japanilaisia ryhmiä nappikuulokkeet korvissa. Paljon paljon Madonnaa ja lasta, Madonnaa ja ilmestystä, Jesseä ristillä ja sen sellaista.

Ja.
Palazzo Pitti, Giardino dei Bomboli, Museo della storia della scienza, Uffizi, Galleria dell’Accademia, Palazzo Vecchio, Duomo sekä lukuisia muita kohteita.
Eiköhän tuonne ole palattava.

Milano oli rauhallinen, ihmiset palailivat verkkaisesti lomiltaan. Sain hyvältä ystävältäni Giorgio Armanilta aurinkolasit. Via Monte Napoleonelle voi sitten palata seuraavan kerran toimitusjohtajana, lottovoittajana tai rocktähtenä.

Altenberg on pikkukaupunki eteläisessä Saksassa, lähellä Tsekin rajaa. Italialais-saksalaiset häät olivat mukavat ja saunaosastolla suomalaiset opettivat sietämään löylyjä. Uima-altaassa kehitettiin myös uusi joukkuelaji: säännötön vesipallo.

Berliini on sitten Euroopan nykyhistorian merkittävimpiä kaupunkeja.
Ottakaa bussi Alexander Platzille, kävelkää Checpoint Charlielle, lukekaa historiasta kertovat taulut katujen varsilta, koskettakaa muurinpalaa, saapukaa Potsdam Platzille ja menkää oluelle pohtimaan, minkälaisiin urotekoihin ihminen kykenee.

Oli loma.
Oli hienoa.
Kiitos.