Death is all around us

Hän sanoi ettei vertaistani naista,
en hänelle ollut tästä maailmasta,
vaan talvipäivän lohdullinen valo
ja hurja laulu synnyinseudulta.
Kun kuolen, ei hän vaivu murheeseen,
ei huuda suunniltaan: “Herää kuolleista!”
Vaan äkkiä tajuaa ettei ruumis elä
ilman aurinkoa, eikä henki ilman laulua.
Entäs nyt?
(Anna Ahmatova, suom. Pentti Saaritsa)

Nykyään kuulen päivittäin uutisia kasvaimista ja muista sairauksista, kuolemisista, menehtymisistä, onnettomuksista ja surullisista kohtaloista. Aiemmin pysähdyin aina pohtimaan kaiken mielekkyyttä ja tekemisen tarpeellisuutta. Nykyään suon ajatukselle enää hetken.

Eilen Ismon keikalla Säkenöivän voiman hokema sai aivan uuden merkityksen ja tunnetilan. Kaikki tahtoo elää säkenöivästä voimasta. Kaikki tahtoo elää säkenöivässä voimassa. Tällä kertaa sana “kaikki” sai painon. Katselin ympärilleni. Ihmisiä, joista jokainen on yksi, jokainen tahtoo elää. Mutta vain vääjäämätön kuolema voi olla syy tähän haluun. Muutenhan elämä olisi turhaa. Kuolema antaa sille merkityksen.

Jaahas, seuraavaksi taas Laihialan tekstien kimppuun. Volume 3:lle tulee kaksi Sentenced-biisiä, ja niiden aihealue on kyllä tarkkaan rajattu!

Voimia jengi! Säkenöiviä sellaisia!