Juventus

Nuoriso on nykyään kovin laimeaa.
Tekisivät edes selkeän pesäeron edeltäviin sukupolviin. Nykyään rankinta mihin ne pystyvät on isoveljien ja siskojen apinointi ja isän tai äidin voittaminen jossain halvassa pelissä. Vai jäivätkö edelliset sukupolvet varhaisemmalle tasolle kuin oli tarkoitus?

On totta, että yhteiskunta kurkottaa usein liikaakiin kasvuikäisiin ja jättää keski-ikäistyvän valtaväestön oman alkoholisminsa nojaan. Pitäisikö koko Suomen aikuisväestön pyytää kollektiivisesti apua Mietaalta? Vanha partasuu on kunnostautunut kansan tukihenkilönä.

Kaikki tämä tuli mieleen yhden raitiovaunumatkan aikana. Yleensä luen kirjaa.

Minua on lähipäivinä arvioitu ja analysoitu kovin kapeista näkökulmista ja ennakkoasenteiden ja oletusten riivaamana, ja jokaiseen pieneen sanaani on tartuttu kuin ateisti kivilaattoihin iskettyyn totuuden Sanaan. Kauankohan jaksan vielä hauskuuttaa itseäni? Jossain vaiheessa on pakko oikoa asioita. Mutta vasta kun kaikki on valmista.