Historia talteen!

Eilen tallensin waviksi lapsuuden c-kasettiälämölöä. Nyt kopipeistaan vanhan blogini sisällön tähän. Kiitos vaan mainostajalle, täällä on parempi.

——————————————————————————————-

Diktaattorin varjo

kirjoittaja okapiru @ Lauantai, 14. Tammi, 2006 – 16:09:18

Opethin Ghost Reveries selviytyi voittajana vuoden 2005 levyäänestyksessäni, ilman toista kierrosta. On helppoa olla voittaja, kun yksi ja ainoa ääni ratkaisee pelin. Asetin toki Opethille kilpakumppaneita, mutta tiesin melko hyvin etukäteen, ettei Ghost Reveriesille voi pärjätä kuin Mesmerize-Hypnotize tai Pedot. On helppoa päättää diktaattorimaisesti asioista, etenkin näennäisen yhdentekevistä sellaisista. Mutta ei se myöhemmin ole yhdentekevää, mikä albumi kiteyttää tietyn vuoden. Harri soitti eilen Ipodillaan Richard Cheesen Las Vegas -versiointeja rockbiiseistä. Mukana oli jopa Chop Suey! Maailmassa todellakin siis on kaikenlaista. Kotonakin on, muun muassa useita kirjoja lukematta ja levyjä kuuntelematta. Olen diktaattorimaisesti päättänyt ottaa itselleni ainakin päivän viikossa vapaata vaikkapa näille harrastuksille. Näin sitä vaan tehdään omaa elämää koskevia päätöksiä kysymättä keltään mitään! Huomenna on presidentinvaali, tai oikeastaan ensimmäinen kierros. SK on vahvasti sitä mieltä, ettei demokratia toteudu jos presidentti valitaan heti ensimmäisellä kierroksella. Lisäksi vaaliaikaa käsittelevässä jutussa oli mainittu IS:n koominen “alastonta miestä ruoskittiin Halosen vaalitapahtumassa”-juttu. Voi voi SK, voi voi. Minä menen huomenna LaTouriin, ja jos käy ilmi ettei toista kierrosta tule, lähetän Ruokaselle myötätuntoisen pääntaputuksen. Voi voi, vielä kerran voi voi. PS. Ruokamyrkytys antaa huonon jälkimaun, vaikka itse ateria olisi ollut kuinka hyvä.
——————————————————————————————-

mässäilyä, metelöintiä ja painajaisia

kirjoittaja okapiru @ Sunnuntai, 08. Tammi, 2006 – 11:49:07

Tämä kahden viikon “loma” mahdollistaa juuri ja juuri rästihommien tekemisen niin yliopistolle kuin duuniinkin. Ja juuri kun tasapaino ja siedettävä tehtävien määrä ja rytmi häämöttää, syntyy sata uutta ideaa. Nyt pitäisi perustaa radio – luvat ovat haussa. Se vaatii kuitenkin vain kolmea asiaa: ajatusta, toteutusta ja rahaa. Ajatus on, samoin toteutus (lue: tekniikka, osaaminen, tekijät). Mistä raha? Tutkitaan ja pohditaan. Aikaa sitten julkaistussa lehtijutussa lupailin novellikokoelmaa. Kustantajat eivät enää kysele perään, mutta ottaisivat varmasti jotain vastaan. Nyt pitäisi kirjoittaa. Pop-tuottaja kyselee biisejä artistilleen. Nyt pitäisi tehdä biisejä. Uusi dvd vaatii suunnittelua. Nyt pitäisi suunnitela uusi dvd. Nyt voisi myös suunnitella uusia bänditouhuja, keikkoja vanhoille ja kuoroonkin voisi palata. Paskat. Aion olla vielä viikon täysin lomalla. Korkeintaan luen jotain, surffaan netissä tai leikin musanteko-ohjelmallani. Viime päivät on olleet juuri sitä kotilomailua, mitä odotinkin! Cd:ltä Carla Brunia, Children Of Bodomia, Eelsiä, AL:n Alfred Schnittke -taltiointia, CMX:ää ja mitä sattuu (mm. infarto scheisse!), dvd:ltä joululahja- Star Trekejä, herkkuruokailua kotona ja ravintoloissa, viiniä ja olutta, bändikeikkoja ja metallibaareja, hevikaratea ja krapulaa, kielitiedettä (huvin vuoksi) ja kaunokirjallisuutta, eilen soitin pitkästä aikaa tunnin kitaraakin… Mitähän unessa “merkitsee” se, että on tappanut jonkun?
Pitää tutkia. Sama painajainen on nyt nähty kolmena peräkkäisenä yönä. PS. Voiko 32-vuotiaana laulaa mukana Skid Row:n Youth Gone Wildissa? Missä kohti se oikeus evättiin? “My nasty reputation takes me everywhere”

—————————————————————————————–

Lomailua

kirjoittaja okapiru @ Tiistai, 03. Tammi, 2006 – 08:37:18

Olen tämän viikon virallisesti lomalla lukuunottamatta niitä muutamaa hetkeä, kun joudun ajattelemaan tai hoitamaan työasioita sekä muutamaa pikaista opiskelutehtävää. Niitä hetkiä oli eilen pitkin päivää. Tänään nousin jo seitsemältä jotta ehtisin pian töihin. Aion olla neljään saakka KSF-touhussa, jolloin kaikki lienee valmista ja voin siirtyä hiukan enemmän lomalle, eli kunnes menen perjantaina Corneriin. Välissä olevan ajan voin käyttää parin rästiin jääneen esseen kirjoittamiseen sekä tietysti kevään suunnittelun, niin opiskelun kuin työnkin osalta. On tämä loma sitten poikaa! Vuosi on alkanut kuitenkin positiivisesti. Tuntuu tasapainoiselta ja hyvältä, päämäärätietoiselta ja innostuneelta. Jaksan jopa taas meuhkata yleisestä idiotismista, mikä on aina hienoa. Sain jopa miltei henkilökohtaisesti siitä osani, kun sensaatiolehdistö teki juttupulassaan moraalisen kauhistelun Nosturin jouluräyhäpukista. Mutta siitä myöhemmin. Kiukkuni on vasta laantumassa, yleinen idiotismi on syvällä yhteiskunnassa ja tulee vastaan mitä yllättävimmissä käänteissä. Kuinka käytin lomani? Töissä.
Hmm. Jos toisaalta pyrkimys on tehdä työstä (tässä: kaikki mahdolliset työtehtävät) niin mielekästä, että sitä tekee vapaa-aikanaankin, harrastuksena? Mikä sitten on työaikaa? Toisaalta wlan-läppärini ja kännykäni avulla pidän toimistoakin melkein milloin ja missä tahansa. Ehkä termi “loma” on enää psykologisesti merkittävä, esimerkiksi vuotta rytmittävä jakso. Olen alkanut ajatella kvartaaleittain. Pelottavaa.

———————————————————————————-

summa summarum

kirjoittaja okapiru @ Perjantai, 30. Joulu, 2005 – 15:53:40

Vuosi 2005 on ollut henkilökohtaisella tasolla erityisen rankka ja opettavainen. Ensi vuonna aion välttää turhaa stressiä ja keskittyä yhä enemmän oleelliseen. Nyt pitäisi kirjoittaa kenttätyötutkimuksen gikuyu-lopputyö valmiiksi ja hoitaa tämän illan ja huomisen hevikaratet Semissä. Ja koota hylly ja järjestellä tavaroita paikoilleen. Nämä neljä olkoon vuoden viimeiset tehtäväni! Blogiin opettelen kirjoitamaan sitten ensi vuonna.

——————————————————————————————–

logistiikka

kirjoittaja okapiru @ Tiistai, 27. Joulu, 2005 – 09:47:57

Langaton wlan-aika, yhteys ja kommunikaatio.
Tämä on tästedes verkkosivuni. Joulu meni ja taas muutetaan.